Doğal Elma Sirkesinin Saçlara Faydası...

Elma Sirkesinin Saça Faydaları Nelerdir? 

Doğal olarak hazırlanmış elma sirkesi, çeşitli toplumlarda uzunca bir süredir, kanser tedavisinden tansiyonu düşürmeye, kan şekerini kontrolden kolesterolü düşürmeye ve kilo vermeye kadar pek çok farklı nedenle kullanılan doğal ilaç. İçerdiği vitamin, mineral ve amino asitlerle tüm bu hastalıkların tedavisine yardımcı olmasının yanı sıra saça da faydaları bulunmaktadır.

Saç Durulama Suyu Olarak Elma Sirkesi

Saçları durulamak için kullanılacak suyun pH değerinin 4.5 – 5.5 arasında olması tavsiye ediliyor. Asitli olan elma sirkesi belirli orada su ile karıştırıldığında bu pH aralığına getirilebilir. Bu değer için 1 litre suya bir su bardağının 3’te biri kadar elma sirkesi ekleyebilirsiniz. Hafif asitli olan bu karışım saçlarınız için gereken pH değerine sahip olacak ve saçları temizlerken dengeyi koruyacaktır. Bazı şampuanların etiketinde pH değeri yer alır ancak bu ürünlerin çoğu alkalin içerir. Yüksek alkali veya asidik ürünler saça zarar verebilir.

Saç Derisine Elma Sirkesiyle Bakım

Saç derisinde yaşanan problemlerden biri olan kepek elma sirkesi içinde yer alan asit ve enzimlerle engellenebilir. Saç derisi üzerinde biriken bakteriler sirkeyle temizlenir ve saç derisinin kuruması, hasar görmesine neden olan kaşıntı azaltılabilir.


Saç Dökülmesi ve Sirke

Bu konuda bilimsel bir araştırma bulunmamakla birlikte anti bakteriyel olan elma sirkesinin saç foliküllerini bakterilerden koruyarak saç dökülmesini yavaşlatabileceği düşünülmektedir. Saç dökülmesine karşı elma sirkesi kullanımında iki farklı reçete bulunuyor. Birincisi elma sirkesini 1 çay kaşığı acı biberle karıştırıp saç diplerine masaj yaparak uygulamak ve 1 saat sonra şampuanlamak; ikincisi ise 1 çay kaşığı elma sirkesini 1 adet arı sütü kapsülü ile karıştırıp seyrelen bölgelere sürüp bir gece boyunca bekletmek.

Elma Sirkesinin Yan Etkileri


Asitli olan elma sirkesi hassas ciltlerde kızarıklığa ve tahrişe neden olabilir. Özellikle sulandırmadan kullanıldığında deride yanma ve kaşıntı meydana getirebilir. Bu belirtileri azaltmak için kullanmadan önce mutlaka suyla karıştırılması önerilmektedir. Marketlerde bulabileceğiniz ticari elma sirkeleri gıda koruyucu kimyasallar içerdiğinden organik elma sirkesi kullanmanız tavsiye edilir.

Yorumlar